Сандански

САНДАНСКИ ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ

Добре дошли в Сандански! Нашият град може да ви предложи едно невероятно преживяване!

Сандански се намира в Санданско-Петричката котловина, в подножието на планина Пирин. Сандански е разположен на 224 метра надморска височина, в югозападната част на Пирин планина, покрай река Санданска Бистрица. Курортът отстои на почти еднакво разстояние от София и Солун и е важен център по международния главен път Е 79. През града минава и железопътна линия по трасето София - Кулата - Солун. Близо до Сандански са разположени Мелник, най-малкият град в България и Роженският манастир.

Сандански е разположен амфитеатрално в полите на Пирин планина и е основен изходен пункт за туризъм в югозападната част на страната. Сандански има какво да покаже през всеки сезон на годината. Сандански се гордее със своето историческо наследство и многовековна култура, прочут с целебната си минерална вода, с кристално чистия въздух, с много плувни басейни, с изградения с вкус и добре поддържан градски парк, с балнео хотелите и SPA центрове. Сандански е най-подходящият балнеологичен център за лечение и профилактика на бронхити, синузити, кожни алергии, бъбречни заболявания, възпаления на ставите и периферната нервна система. Световно известен център за естествено лечение на страдащите от бронхиална астма и неспецифични заболявания на горните дихателни пътища.

На територията на община Сандански има 6 минерални извора. Преходносредиземноморският климат е причина Сандански да е един от най-топлите и слънчеви градове в България. Той се гордее и с уникалния си градски парк, който дава отлични възможности за релаксация. Град Сандански може да Ви предложи едно невероятно преживяване. Той е съвременен, изпълнен с много живот, но същевременно и спокойствие и една приятна ваканция. Градът може да отговори на изискванията на всеки негов посетител.

«Самостоятелни стаи Орхидея - Сандански★★»
Ви пожелава приятен и незабравим престой в слънчевия гр. Сандански!